Vollegrond

Nieuws

Rechter: boete José Janssen te hoog

De rechtbank in Den Bosch vindt de miljoen euro boetes die oud-aspergeteelster José Jansen heeft gekregen voor overtreding van arbeidswetten, onevenredig hoog.

Janssen hoeft bijna 3 ton aan boetes van de Inspectie SZW niet te betalen omdat ze niks meer heeft. Haar huis en bedrijf zijn in 2011 verkocht op een executieveiling. Ze woont nu bij haar moeder en heeft geen inkomen. In totaal kreeg José Janssen van 2006 tot 2011 meer dan 1 miljoen euro boetes voor overtredingen van arbeidswetten.

De boetes werden opgelegd omdat ze in 2011 aspergestekers onderbetaalde en buitenlanders op haar bedrijf liet werken zonder vergunning. De aspergeteelster zat destijds in de gevangenis. De rechter gelooft echter niet dat ze geen invloed meer had op het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.