Vollegrond

Nieuws 1 reactielaatste update:18 dec 2013

Fluitende fakir krijgt asperge wel boven de grond

Wat Moeder Natuur maar niet lukt, kreeg de fluitende fakir op donderdag 11 april in De Efteling tijdens de openingshandeling van het aspergeseizoen 2013 wel voor elkaar. Asperges kwamen boven de grond! Life4You TV-kok Sandra Ysbrandy - benoemd tot aspergeambassadeur - en Roodkapje zagen het gebeuren.

Het was de twaalfde editie van de officiële opening van het aspergeseizoen, georganiseerd door de Stichting Dubbel A, voor het eerst onder de regie van het Nederlands Asperge Centrum. Dat centrum maakt onderdeel uit van Aceera.


Life4You TV-kok Sandra Ysbrandy werd uitgeroepen tot aspergeambassadeur 2013. Zij wil zich inzetten om het imago van asperge iets minder exclusief te maken, zodat ook gezinnen met jonge kinderen toegankelijker worden voor deze groente. “Het is een beetje het ontkronen van de Koningin, maar het blijkt dat onder deze doelgroep om meerdere redenen asperge weinig populair is.” Vooral ‘te duur’ en ‘te veel werk’ zijn daarbij de argumenten om geen asperge te kopen.

Eén reactie

  • PDP De Proft

    Prachtig gedaan, en licht verteerbaar zoals de asperges zelf, zonder gedoe !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.