Vollegrond

Nieuws

Rechter kiest kant teler in ganzenzaak

Een groenteteler uit Gilze en Rijen hoeft een lagere WOZ-belasting te betalen nu zijn bedrijf grenst aan een foerageergebied voor ganzen.

De teler heeft voor de rechtbank van Breda met succes betoogd dat de getaxeerde waarde van zijn bedrijf te hoog is, omdat hij door het foerageergebied niet optimaal groente kan telen.  Ook gaf de rechter ongevraagd advies over  een planschadeverzoek dat door de gemeente was afgewezen. De rechter oordeelde dat het bedrijf minder waard was door het te ontwikkelen fourageergebied en stelde ongevraagd dat de gemeente de afwijzing van de planschade niet goed had onderbouwd. De teler kreeg door het foerageergebied ook al geen vergunning voor kersenteelt van zijn gemeente.

De rechtbank stelde de gemeente daarmee geheel in het ongelijk en vernietigde de oplegging van de verbruikersbelasting en verlaagde de eigenarenbelasting en WOZ-waarde van het object. De rechtbank oordeelde verder dat de ambtenaar een tunnelkas met 10.000 euro te hoog heeft getaxeerd, omdat de teler de gebruikte kas in 2005 voor 5.000 euro aanschafte.

Of registreer je om te kunnen reageren.