Vollegrond

Nieuws laatste update:21 feb 2013

Onrust in Etten-Leur over Polenhuisvesting

Uitzendbureau Good Morning (voorheen Exotic Green) wil een manege aan de rand van Etten-Leur ombouwen tot een hotel voor 400 buitenlandse werknemers. Een voorlichtingbijeenkomst die de gemeente Etter-Leur gisterenavond organiseerde over dit plan trok 400 belangstellenden.

Voor theater Nieuwe Nobelaer stond zelfs een paard geparkeerd, met een bord op de flanken met de tekst  ‘Beter een paardenhotel dan een megamensenhotel’. Het beest was erbij gehaald door buurtbewoners, die vrezen voor overlast vanwege het beoogde hotel. "Zou u in uw straat een locatie willen hebben voor 400 arbeidsimmigranten? Als u vanavond weer thuis bent en naar uzelf luistert, weet u waarom wij zeggen: doe dit alsjeblieft niet", vertolkte een omwonende haar zorg richting  de aanwezige initiatiefnemers.

Good Morning directeur John van der List wees er in reactie op dat geconcentreerde huisvesting van buitenlands personeel juist goed werkt, doelend op de exploitatie door het uitzendbureau van voormalig klooster Stella Maris in Welberg (bij Steenbergen)  voor 400 Oost-Europeanen en op een huisvestingsproject in Zwijndrecht. Veel in en rond Etten-Leur werkzame buitenlanders wonen nu her en der verspreid in de gemeente en op vakantieparken in de omgeving.
Het college van de gemeente Etten-Leur staat positief tegenover de bouwplannen van Van der List, de gemeenteraad moet nog beslissen. Volgende week dinsdag 26 februari is weer een bijeenkomst gepland.

Of registreer je om te kunnen reageren.