Vollegrond

Nieuws

Spruitenactie voor stamceltherapie

Supermarkt Plus in Zeewolde had het afgelopen dinsdag er druk: inwoners van het dorp van schaatser en spruitenteler Henk Angenent en een cameraploeg van SBS6 woonden de aftrap bij van de verkoop van 17 ton spruiten ten behoeve van Lotte Verkort (24).

De broers Ronald en Jan Herbert uit Zeewolde stelden de spruiten beschikbaar om Lotte volgende maand in de gelegenheid te stellen een zuurstof- en stamceltherapie te ondergaan in de VS.

Lotte zit als gevolg van een auto-ongeluk in 2009 in een rolstoel, kan nog slechts moeizaam bewegen en niet meer praten ten gevolge van een hersenbeschadiging. In Nederland is ze 'opgegeven' om nog te revalideren, in de VS zien ze mogelijkheden voor verbetering. Dit kost 150.000 euro, maar de ziektekostenverzekering houdt de hand op de knip. Met hulp van de vorig jaar opgerichte Stichting 'Lottes Leven' was tot deze week 100.000 euro ingezameld. Nog een halve ton te gaan dus, onder andere met hulp van de spruiten van Herbert. Die worden behalve in Zeewolde ook verkocht in andere Plus-filialen. Ook overhandigde Henk Angenent in de winkel namens de spruitentelers van The Greenery een cheque van 7.500 euro aan Lotte.

Vrijdag 20 december is er op de vestiging van The Greenery in Barendrecht een extra spruitenveiling om het project nog eens goed te ondersteunen. Volgens veilingmeester Arie van de Waal "is er belangstelling van kopers die deze spruiten per se willen hebben. Dat is altijd goed voor de prijsvorming." Doneren kan ook, via rekening nr B0006520339 ten name van Stichting Lottes Leven.

Bekijk hier de SBS-uitzending van Hart van Nederland.

Foto

  • Spruitenactie voor stamceltherapie
  • Spruitenactie voor stamceltherapie
  • Spruitenactie voor stamceltherapie
  • Spruitenactie voor stamceltherapie
  • Spruitenactie voor stamceltherapie

Of registreer je om te kunnen reageren.