Vollegrond

Nieuws laatste update:25 nov 2013

Initiatief ‘gewasbescherming en omwonenden’ ligt bij teler

Deze week is een campagne van start gegaan over gewasbescherming, mogelijke risico’s van het gebruik van middelen en communicatie met omwonenden. De nadruk ligt op een goede relatie tussen de gebruikers van middelen en mensen in de omgeving.

Met het gezegde 'Een goede buur is beter.....' wordt ingehaakt op het belang van openheid en begrip kweken bij omwonenden. Dit vereist een actieve houding van iedereen die de middelen op bedrijven toepast. Niet afwachten maar zelf actie nemen, is het motto van de campagne, waarmee de sector reageert op een eerder verzoek van de Gezondheidsraad.
Gebruikers kunnen veel doen om problemen met omwonenden vóór te zijn: uitleggen wat er gebeurt, met welke middelen en op welke tijdstippen helpt mee aan een goede verstandhouding met de omgeving.

Nieuwe brochure
'Gewasbescherming en omwonenden' is de titel van een brochure, die wordt verspreid onder boeren, tuinders en loonwerkers die middelen toepassen. De brochure is uitgebracht door LTO Nederland, Cumela, Nefyto en Agrodis.

Of registreer je om te kunnen reageren.