Vollegrond

Nieuws laatste update:19 nov 2013

Broccoliballetje wint Voedingsprijs

De Fingerfoodballs van Scelta Mushrooms, een 'bitterbal' met broccoli en champignons, hebben de aanmoedigingsprijs van de Jaarprijs Goede Voeding gewonnen.

De jury roemt het feit dat Scelta er in is geslaagd een gezondere, vleesloze snack te ontwikkelen met een prima bite en smaak. 'De Finderfoodballs laten zien dat het ook tijdens het snackmoment mogelijk is om groente te nuttigen. Een portie van vier ballen staat gelijk aan 25 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente.

De Jaarprijs Goede Voeding is bedoeld voor bedrijven die gezonde verbeteringen aan hun producten aanbrengen door bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet of suiker te gebruiken en zo een gezondere keuze makkelijker maken. Vivera 'We love nature' - eveneens een vleesvervanger - is winnaar van de overallprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.