Vollegrond

Nieuws

Diverse rassen op landelijke preidag

Zaadbedrijf Nunhems toonde op de preidag in Vredepeel het ras Lexton. Dit ras is inmiddels enkele jaren oud en met name in Engeland gevraagd vanwege de lengte van het witte deel. Dat maakt Lexton geschikt voor de verkoop in de vorm van sticks zonder blad. Ook Enza en Bejo toonden rassen.

Lexton wordt volgens Nunhems vanwege die aanzienlijke witlengte ook in Nederland geteeld. De productie blijft in vergelijking met Krypton of Poulton bij een gelijk aantal planten per hectare wel achter. Dit is op te vangen door het plantaantal te verhogen naar 200.000 tot 220.000 stuks per hectare. Lexton wordt in september geoogst.

Enza was aanwezig met het in 2013 geïntroduceerde ras Navajo, een vroeg wintertype voor december tot maart. Het ras is donker, opgericht (veel planten per vierkante meter), heeft een middellange schacht en is ideaal voor dwars in de kist.

Bejo toonde het ras Curling voor de oogst vanaf eind september tot en met december. Vanwege de opgerichte stand past Curling ook goed in januari vanuit de koeling. Curling is makkelijk te schonen, met weinig verlies en is sterk tegen rode strepen.

Foto

  • Diverse rassen op landelijke preidag

Of registreer je om te kunnen reageren.