Vollegrond

Nieuws laatste update:30 jan 2013

Spaanse broccolitelers zoeken het hogerop

Verschillende grote telers van broccoli hebben hun teeltareaal buiten de provincie Murcia flink uitgebreid om hun leveringsverplichtingen voortaan veilig te stellen.

Op aandringen van hun buitenlandse afnemers zoeken grote Spaanse producenten, zoals Agricola Santa Eulalia of Campo de Lorca, naar een grotere leveringszekerheid. Door de overvloedige regen in Murcia is vanaf september veel van de plantingen van onder andere broccoli en artisjok verloren gegaan. Daardoor is er nu nog steeds schaarste op de markt.
Albacete is de regio waar de meeste uitbreiding te vinden is. Maar ook hier is het weer niet altijd gunstig. Vorige week heeft sterke wind daar schade aangericht in de teelt van broccoli en artisjok.  Hoewel de schade meevalt zoeken Agricola Santa Eulalia, Campo de Lorca en Agromark nu al naar alternatieven om ‘aanbodstress’ zoals in de regio Murcia te voorkomen, aldus directeur Juan Mula van Agricola Santa Eulalia in het blad Frutas y Hortalizas.

Of registreer je om te kunnen reageren.