Vollegrond

Nieuws

Oerlemans overgenomen door Baltussen

Groenteverwerker Oerlemans Foods is overgenomen door conservenfabrikant Baltussen. Daarmee blijft de groenteverwerker in Nederlandse handen.
Oerlemans Foods behoorde bij het vleesconcern Vion en is producent van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten en heeft een assortiment van zo’n duizend producten. Het neemt groente af van vele contracttelers. Het bedrijf richt zich op de internationale markt en heeft productielocaties in Nederland en Polen. Oerlemans hoofdkantoor is in Venlo gevestigd.

Koper Baltussen richt zich hoofdzakelijk op het verwerken, aanbieden en leveren van groenten in glas aan retailers in West-Europa. De onderneming heeft met Bio+ een belangrijke positie in het biologische segment. De ondernemingsraad van Oerlemans moet zich nog uitspreken over de verkoop. Ook is de deal onderhevig aan goedkeuring van de mededingsautoriteiten in Polen en Oekraïne.

Of registreer je om te kunnen reageren.