Vollegrond

Nieuws

Nieuw registratiesysteem Chicogrow

Witlofadviesbureau Chicogrow werkt aan een registratiesysteem waarmee via de smartphone- of tablet-app ter plekke allerlei gegevens van de teelt en bewaring van witlofwortels en de trek van witlofkroppen vastgelegd kunnen worden.

Chicogrow-adviseur Bart Hesen: “Teelt- en productiegegevens worden nu vaak nu vaak achteraf geregistreerd. Dat loopt in de praktijk niet altijd goed of het gebeurt helemaal niet, terwijl dat wel nodig is voor Global-Gap, GMO en dergelijke. Dat ondervangen we met dit registratiesysteem dat behalve door de teler zelf ook gebruikt kan worden door gemachtigde personen, desnoods op naam van degene die een teelthandeling heeft uitgevoerd of de registratie uitvoert. In de koelcel kunnen bijvoorbeeld temperatuuropnamecijfers direct gekoppeld worden aan partijen wortels. Liggen de wortels bij een loonkoeler, dan heeft een trekker direct inzicht in de stand van zaken voor zijn partijen.”

Momenteel wordt onder andere nog gewerkt aan een toepassing voor berekeningen aan het voedingsschema. Daarmee kunnen snel en kleine aanpassingen aan het basisrecept worden doorgevoerd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.