Vollegrond

Nieuws 1 reactielaatste update:16 jan 2013

Areaal broccoli daalt spectaculair

Naar verwachting zal het areaal aan broccoli in Nederland het komende seizoen circa 10 procent dalen.

De voornaamste oorzaak is dat vier middelgrote tot grote broccolitelers om uiteenlopende redenen een punt achter de teelt zetten.

Wat vaststaat is dat er komend seizoen vier broccolitelers minder zullen zijn en dan gaat het niet om de minste telers die hebben besloten met de teelt te stoppen. Wat ook vaststaat is dat er minder broccoli geteeld gaat worden, maar of de schatting van 10 procent minder uitkomt, is nog de vraag. Het zou zelfs 15 procent kunnen zijn.

Volgens een bron uit de zaadveredelingswereld is dat percentage afhankelijk van hoe telers inspelen op deze verwachtte ontwikkeling, maar ook hoe het seizoen in het voorjaar verloopt. Immers, zoals ieder jaar spelen telers met hun te planten areaal in het najaar in op de resultaten die ze in het voorjaar hebben bereikt.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Deze bron wil graag meer zaad verkopen. Ik hoop dat we er niet in trappen. Het areaal daalt niet voor niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.