Vollegrond

Nieuws laatste update:28 sep 2012

Toelatingen en uitbreidingen middelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft gewasbeschermingsmiddelen toegelaten en uitgebreid.

Uitbreidingen

 • witlof en chichorei (in lage doseringsysteem) en uien en sjalotten (regulier gebruik): onkruidbestrijdingsmiddel Certis Chloor IPC 40% Vloeibaar op basis van de werkzame stof chloorprofam
 • Bedekte teelt van Chinese kool, amsoi, paksoi, choisum, comatsuna. Schimmelbestrijdingsmiddel: Rovral Aquaflo op basis van de werkzame stof iprodion
 • Diverse gewassen

Schimmelbestrijdingsmiddel: Topsin M ultra (voorheen Topsin M vloeibaar) op basis van de werkzame stof thiofanaatmethyl.

Toelatingen:

 1. door middel van een gewasbehandeling in de bedekte en niet grond-gebonden teelt van meloen;
 2. door middel van een dompelbehandeling van het plantgoed van tweedejaars plantui en plantsjalot;
 3. door middel van een dompelbehandeling van het plantgoed van prei;
 4. voor behandeling van zaaizaden bestemd voor exportdoeleinden, waarbij geldt dat het middel uitsluitend op het zaad mag worden aangebracht door bedrijven, die in het bezit zijn van een risico-inventarisatie en –evaluatie zoals omschreven in het Arbeidsomstandighedenbesluit en een vergunning in het kader van de Wet milieubeheer en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren.
 • Chinese broccoli, Chinese kool, paksoi, amsoi, choisum, comatsuna en koolrabi, bloemkool, boerenkool, broccoli, rodekool, savooienkool, spitskool, spruitkool en witte kool (bedekte opkweek). Teelt van zaaiui (m.u.v. picklers); teelt van prei (m.u.v. de grondgebonden opkweek van prei). Insectenbestrijdingsmiddel door middel van een zaadbehandeling:  Mundial op basis van de werkzame stof fipronil.

 

Toelatingen

 • Appel, schimmelbestrijding door  gewasbehandeling in de teelt:  Boni Protect;
 • Appel en peer, schimmelbestrijdingsmiddel door middel van een gewasbehandeling: Nissodium op basis van de werkzame stof cyflufenamide
 • Onbedekte teelt van aardbei, sluitkoolachtigen, bloemkoolachtigen, meekrap, brandnetels, onkruidbestrijdingsmiddel: Lontrel SG op basis van de werkzame stof clopyralid.

Bron: CTGB

Of registreer je om te kunnen reageren.