Vollegrond

Nieuws

Rassendagen trotseren storm

Bij meerdere zaadfirma’s die deelnemen aan de rassendagen die deze week gehouden worden, sloeg maandagmiddag de schrik om het hart vanwege de storm. Onder andere bij Rijk Zwaan vroeg de tent om herstelwerkzaamheden.

Dick van Pelt en Jaap Kee zetten ook nog de vlaggenmast recht met de vlag ‘welkom’ daaraan. Maar ook bij andere zaadfirma’s was het maandagmiddag spannend tijdens de eerste herfststorm van dit jaar. Gelukkig bleef de schade tot een minimum beperkt.

De deelname van zaadfirma’s aan de traditionele rassendagen neemt toe. Dit jaar doen Seminis, Rijk Zwaan, Syngenta, Sakata, Takii, Bejo, Nickerson-Zwaan, Vilmorain, Clause, Nunhems, Vitalis en Enza ieder op hun eigen wijze mee.

Een uitgebreide reportage van dit evenement staat in de editie van Groenten&Fruit van week 40.

Of registreer je om te kunnen reageren.