Vollegrond

Nieuws

Eerste ervaringen PhytoBac positief

Loonbedrijf Verhoeven uit Erp werkt sinds een half jaar naar tevredenheid met de Bayer PhytoBac om gewasbeschermingsmiddelen uit restvloeistoffen te halen. Op maandag 3 september werd de PhytoBac aan het publiek gepresenteerd.

De Bayer PhytoBac wordt gevuld met 30 volumeprocenten stro en 70 procent grond die representatief is voor het eigen bedrijf. Hier wordt gras op gezaaid en de bak wordt in de constructie bij Verhoeven vochtig gehouden door middel het toedienen van de restvloeistoffen via druppelslangen (voordeel: niet windgevoelig, goede verdeling en goedkoper).

Buffertank
Die restvloeistoffen worden opgeslagen in een buffertank van 35 kuub en de reinigingsfactor bedraagt 95 tot 99 procent. Het mengsel van stro en grond kan tot 15 jaar gebruikt worden en mag een jaar na het laatste gebruik worden uitgereden over eigen percelen.

Bij Verhoeven is de buitenbak van beton (kwaliteit XA3) met daarin kunststof om de bak lekdicht te maken. Hiervoor is gekozen uit kostenoverwegingen gezien de benodigde capaciteit. Firma Beutech levert kleinere varianten die volledig van kunststof zijn en vanuit economisch oogpunt voor kleinere hoeveelheden interessant kunnen zijn.

Klik hier voor een filmpje over de PhytoBac.

Of registreer je om te kunnen reageren.