Vollegrond

Nieuws

'Aspergefolie moet afgedekt'

Oerlemans Plastics adviseert om rollen zwart-witte folie die op het veld blijven liggen af te dekken met folie om de levensduur te verlengen. De rollen ergens droog en donker binnen bewaren geniet de voorkeur.

Henri van Hemert, medewerker Sales van Oerlemans Plastics, geeft aan dat het onbedekt laten liggen van folierollen op het veld de zon vrij spel geeft. Daardoor wordt de levensduur van zwart/witte folie een stuk korter.

De firma levert verder twee kwaliteiten tasjesfolie voor over minitunnels. Asperfect van 150 mu dik is daarvan de beste kwaliteit met een gegarandeerde levensduur van vijf seizoenen. De tweede kwaliteit is 100 mu dik met een garantie van drie seizoenen. Beide garanties van levensduur zijn onder Nederlandse omstandigheden, bij normaal gebruik. In de praktijk blijkt de levensduur (veel) langer te kunnen zijn dan de gegarandeerde periode.

Oerlemans Plastics levert ook biologisch afbreekbare folie, onder andere voor gebruik in groene asperge. De folie weert onkruid en de aspergestengels groeien er doorheen. De dikte is 12 micron en als de folie drie maanden heeft gelegen en wordt gefreesd is er het volgende seizoen niets meer van terug te vinden. Er is ook een variant van 15 micron voor gebruik in aardbei en courgette. Die folie gaat 4 tot 6 maanden mee. De folies zijn leverbaar vanaf 60 tot 208 centimeter breedte.

Sinds januari 2012 zijn deze folies erkend door SKAL om te gebruiken in biologische teelten.

Of registreer je om te kunnen reageren.