Vollegrond

Nieuws

Uitspraak maakt weg vrij voor teelt eendenkroos

Het ministerie van Milieu en Infrastructuur heeft ten onrechte een innovatiesubsidie-aanvraag afgewezen voor verwerking van eendenkroos tot eitwitten voor de voedselindustrie en lederproductie.

Een tuinder teelt al eendenkroos voor de twee bedrijven InnoStart Consulting B.V. en Inodia B.V.. Een aantal andere tuinders heeft al aangegeven graag voor het door InnoStart geboden saldo eendenkroos te telen.
Volgens het ministerie laat de wetgeving nu geen ruimte voor de teelt van eendenkroos voor menselijke consumptie, maar de bedrijven InnoStart Consulting B.V. en Inodia B.V hebben bij het college van beroep voor het bedrijfsleven aangetoond dat het ministerie van EL&I deze regels wel wil verruimen. Ook heeft het ministerie ten onrechte aangenomen dat de teelt van eendenkroos voor deze hoogwaardige verwerking niet rendabel zou zijn. De bedrijven hebben gesteld dat voor aanpassing van percelen een aanvangsinvestering nodig is van 2.500 euro per hectare, maar het ministerie heeft dat niet als eenmalige investering laten meewegen, stelt het college in een uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.