Vollegrond

Nieuws laatste update:13 aug 2012

Britse spruitenoogst ziet er slecht uit

De Britse telersorganisatie Brassic Growers’ Association verwacht dat de spruitenoogst door de vochtige teeltomstandigheden in Groot-Brittannië zo slecht ais dat de kerstvraag niet voldoende ingevuld kan worden.

Een rondgang van het vakblad Fresh Produce Journal gaat uit van een productiedaling van 15 tot 40 procent. Greville Richards, directeur van teeltbedrijf Southern England Farms in Cornwall, verwacht dat supermarkten over de grens moeten kijken om aan de kerstvraag te kunnen blijven voldoen. Voor Britten zijn spruiten een traditioneel kerstingrediënt van de feestelijke maaltijd.
De Britse telers hebben een nat zomerseizoen gehad en in productiegebieden als Schotland, Lincolnshire en Cornwall is de regen niet opgehouden. Dat kan makkelijk leiden tot een sterke ziektedruk en verdere uitval van productie. De bedrijven zeggen een nauwgezet teeltschema te volgen om de oogst zo goed mogelijk van het veld te krijgen later dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.