Vollegrond

Nieuws

Máxima opent tuinbouwexpositie BroekerVeiling

Prinses Máxima opent 5 juli de expositie ‘Leven van het land’ in museum BroekerVeiling in Langedijk. Dat meldt de voorlichtingsdienst RVD.

De veiling bestaat dit jaar honderd jaar. In 2009 is het museum uitgebreid met nieuwbouw. De expositie 'Leven van het land' is interactief en toont hoe voorheen werd geleefd en geteeld op de eilanden in het gebied en hoe werd gehandeld in de BroekerVeiling. De nieuwe interactieve expositie staat in de nieuwbouw van het museum. Aansluitend bezoekt Prinses Máxima zorgtuinderij Oosterheem en het landschapsreservaat Oosterdel.

Museum BroekerVeiling huisvest de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw, een rijksmonument en lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Een klein deel van de eilanden is bewaard gebleven in het landschapsreservaat Oosterdel. Stichting Veldzorg beheert dit gebied. Zorginstelling Oosterheem heeft een deel van het Oosterdelgebied in gebruik voor biologisch-dynamische tuinderij. Bewoners van de instelling werken op de eilanden.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Of registreer je om te kunnen reageren.