Vollegrond

Nieuws 1 reactie

'Huidige mestbeleid sluipmoordenaar'

Den Bosch - Het huidige overheidsbeleid rond mest en mineralen kan op termijn de bodemvruchtbaarheid ernstig schaden. Dat zegt ZLTO-voorzitter Hans Huijbers in een magazine dat verschijnt voor de open dag van Agrarisch Innovatie- en Kenniscentrum Rusthoeve en coöperatie CZAV.

Huijbers noemt het dreigende tekort aan organische stof en voedingsstoffen in de bodem een 'sluipmoordenaar' van de sector. "Je merkt dat niet van vandaag op morgen. Dat is meestal een kwestie van jaren." Uiteindelijk zal het beleid zich vertalen in lagere opbrengsten en een mindere bewerkbaarheid van de grond en de aanwezigheid van bodemleven. Staatssecretaris Henk Bleker van het ministerie van ELI wil dat veehouderijen vanaf volgend jaar hun mest verwerken of exporteren. Huijbers was niet direct beschikbaar voor verdere toelichting.

Bron: Boerderij.nl

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul De Proft

    Bij de opgesomde problemen kan men nog toevoegen dat ook de erosie zal toenemen met lagere organische stof in de bodem !!!
    De pseudo landbouwgenieën van de politiek gaan mogelijk beter eerst op het land bij de boer gaan werken en goed waarnemen en naar de boer luisteren !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.