Vollegrond

Nieuws 3 reacties

Dirk Duijzer bedreigd uit champignonhoek

Dirk Duijzer, directeur coöperatiezaken en duurzaamheid bij de Rabobank, heeft in januari een anonieme dreigbrief ontvangen.

Dat was een reactie op het beleid van de bank bij het terugdringen van goedkope arbeidsconstructies in de champignonsector. “Ze zouden me wel weten te vinden, stond in de brief.” Duijzer zei dat maandag bij een symposium over Fair Produce. Dat keurmerk is voor telers zonder constructies met goedkope buitenlandse arbeidskrachten. Duijzer reageert laconiek op de dreigbrief. Hij vertelde dat het geen geheim is waar hij woont en dat mensen altijd koffie kunnen krijgen als ze hem willen spreken. “Ook als ze boos zijn.”

Duijzer heeft geen werk gemaakt van de dreigbrief, maar erkent dat het uitzonderlijk is voor een bankier. De bank maakte bekend nu werk te maken van strengere maatregelen voor financiering. Telers die niet kunnen aantonen dat hun werknemers eerlijk betaald worden, mogen uitzien naar een andere bank, stelde hij. Dat beleid moet nu door alle lokale banken worden doorgevoerd.

Bron: Groente & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bernadette Bijman Kroon Rubens BV

  Beste Dirk, ik heb zelf eens zulke brieven mogen ontvangen naar aanleiding van een column over het manifest van de NVAF. Dat was in de tijd van de moord op Theo van Gogh en ik voelde me verschrikkelijk bedreigd. Er is niks van gekomen natuurlijk, daarvoor is ons tuinderswereldje veel te klein. Maar vervelend is het wel. Ik vind jouw reactie heel sterk.

 • no-profile-image

  in t snotje

  Beste Bernadette kan begrijpen dat je hier op reageert dit is niet de manier waarop je met mensen omga.Alleen Dirk weet ook dat de Rabo slachtoffers van smerige verzekeringszaken door hun verkochte verzekeringen monddood maakt door de stekker dr uit te halen of daar mee dreigt.Honderden slachtoffers door de NVAE dit is iets anders dan de NVAFdat weet ik ook wel.Het voorzitterschap van deze vereniging zit bij verzekerraar op kantoor.Bij grote schade zijn boer en tuindervanafhet begin kansloos in een zaak.De NVAE is geinfiltreerd in verzekeraar en stichting rechtsbijstand en zogenaamde expertise bureaus.zie sbbo.eu belangenverstrengeling

 • no-profile-image

  Henric vd Krogt

  Gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren heb ik niet zo'n hoge pet meer op van bankiers, maar ik vind de reactie van de heer Duijzer wel heel cool.

Of registreer je om te kunnen reageren.