Vollegrond

Nieuws laatste update:10 dec 2012

Twee preirassen rijp voor praktijk

Het ras Navajo van Enza en Curling van Bejo zijn nieuwe rassen die het komende preiseizoen op grotere schaal geïntroduceerd zullen worden.

Navajo is een nieuw winterras van Enza voor de oogst vanaf half december tot half maart. Het ras is donker, opgericht, makkelijk te schonen en productief. De zaadfirma heeft ook nog een nieuwtje voor de primeurteelt met Marokkaanse of Spaanse planten: het nummer E65A.10078.

Curling is een nieuw ras voor de oogst vanaf eind september tot en met december. Het ras is sterk tegen rode strepen en Pseudomonas. Het is een opgericht, donker type met een goede veldhoudbaarheid en gemakkelijk te schonen. Voor de primeurteelt heeft Bejo ook een nieuwtje: het ras Rally.

Of registreer je om te kunnen reageren.