Vollegrond

Nieuws

Nieuw bij zaadfirma Nickerson-Zwaan

Wat rassen zijn nieuw bij Nickerson-Zwaan?

Industrie-bloemkoolras Seoul van zaadfirma Nickerson-Zwaan krijgt gezelschap van het ras Raoul. Raoul heeft gemiddeld 92 groeidagen nodig. In vergelijking met Seoul heeft Raoul in het voorjaar 8 dagen en in het najaar 10 dagen meer groeitijd nodig. Raoul werd het afgelopen najaar grootschalig ingezet, met een klein aantal oogstbeurten. Eveneens nieuw is het savooiekoolras Spinel NiZ-602) voor de late herfst- en winterteelt met 150 tot 160 groeidagen. Het stuksgewicht is 1,5 tot 2,5 kilo, het ras is sterk tegen Xanthomonas.


IJsbergsla

Via zusterbedrijf Vilmorin komt Nickerson-Zwaan met de ijsbergslarassen Skater en ICE 16870. Skater is voor de teelt in Noord-Holland het hele seizoen inzetbaar in het voor- en najaar en sterk tegen rand in zuidoost-Nederland. Het ras is sterk tegen rand. ICE 16870 is voor het voor- en najaar. Beide zijn goed vullend, met een relatief langzame vulling van binnenuit. Resistent tegen BL 1-28 en NR.0. Van beide rassen is voldoende zaad beschikbaar.

Spruiten
Het zaadbedrijf gaat de telers van spruiten bedienen met het ras Brenden voor de oogst van half november/december. Bij planten begin april geeft het ras M-spruiten, of A-spruiten bij nauwer planten. NiZ 10-565 (M, voor schoning) en 10-605 (B’s) komen in praktijkproeven te liggen.

In de eerste printuitgave in 2013 van Groenten & Fruit is een overzicht van de belangrijkste en nieuw beschikbare spruitenrassen met hun eigenschappen opgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.