Vollegrond

Nieuws

Nog geen schot in nieuwe cao open teelten

Standsorganisatie ZLTO organiseert op maandag 12 november een voorlichtingsbijeenkomst in Etten-Leur over de cao open teelten. De vorige cao had een looptijd tot en met 30 juni 2012.

Het lukte de sociale partners FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en LTO Nederland niet voor deze datum een nieuwe overeenkomst af te sluiten. De eis van werkgeversorganisaties om een 40-urige werkweek in te voeren is van tafel. Aanvankelijk was dit het grote struikelblok.

De discussie gaat nu met name over de onderkant van de arbeidsmarkt, hoe dat wordt geregeld en betaald. Een belangrijk knelpunt betreft de betaling van toeslagen in het kader van de regeling Seizoensarbeid. Volgens Jules Sanders, beleidsadviseur sociaaleconomisch beleid LTO Noord, liggen er nog geen nieuwe afspraken om  het overleg met de vakbonden te hervatten.

LTO-Werkgeverslijn organiseert daarnaast een aantal informatiebijeenkomsten rond het thema thema  ‘Snelle hap of broodje gezond voor werkgevers. Van cafetariaregeling tot cao: goed voorbereid naar 2013’. Bekijk de uitnodiging hiervan in onderstaande pdf-bijlage.

Of registreer je om te kunnen reageren.