Vollegrond

Nieuws

Nieuw spruitenras op Spruitkoolboulevard

Nickerson-Zwaan gaat de Nederlandse markt op met het spruitenras Brenden. De zaadfirma laat aanstaande zaterdag een aantal planten zien op de Spruitkoolboulevard op op PPO Westmaas.

De nieuwkomer is afgelopen jaar bij Belgische telers getest  voor de industrie, met dichtheden van 38.000 tot 42.000 planten per hectare voor spruiten in een fijne A-sortering . Adviseur Hein Molenkamp van Nickerson-Zwaan ziet in Nederland mogelijkheden voor Brenden, dan met 35.000 planten per hectare. De pluk valt in november.

De Spruitkoolboulevard start vanaf 13.00 uur. Onderdelen zijn onder andere de geleide proefveldbezoeken en een Inleiding over “spruiten als friet van de toekomst en andere opvallende trends in spruiten” door trendwatcher Anneke Ammerlaan.

Meer informatie en het programma: www.spruitkoolboulevard.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.