Vollegrond

Nieuws 2 reacties

Natuur & Milieu krijgt kijkje in keuken Bayer

Bayer CropScience is een proef gestart om belangenorganisaties inzicht te geven in dossiers die het Ctgb gebruikt bij de beoordeling van middelen die imidacloprid bevatten. Stichting Natuur & Milieu gaat als eerste gebruik maken van deze mogelijkheid.

Bayer CropScience maakt het inzien van de gesloten dossiers door NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) mogelijk in de vorm van een ‘reading room’. Belangenorganisaties kunnen daar alle betreffende studies inzien en beoordelen.  Door de dossiers op deze manier beschikbaar te stellen, wil Bayer voorkomen dat concurrentiegevoelige resultaten van vaak zeer kostbare studies bij andere fabrikanten terecht kunnen komen.

De proef start met Stichting Natuur en Milieu (SNM). De stichting maakt als eerste NGO van de gelegenheid gebruik om studies betreffende middelen die imidacloprid bevatten te bestuderen.

SNM krijgt onder andere inzage in studies waarin de dodelijke dosis is vastgesteld en inzage in de invloed op het broed, invloed op gedrag van bijen en in bepalingen van concentraties in honing en stuifmeel in verschillende gewassen. Het betreft zowel laboratoriumstudies als veldstudies.

Laatste reacties

  • P. Verschuren

    Het is natuurlijk even afwachten wat ze precies ter inzage wegleggen, maar in principe is dit een fantastiche stukje ketenverantwoordelijkheid tonen.

  • jacco

    Geweldig dat Bayer hierin het voortouw neemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.