Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Nachtelijke inval bij preiteler

De Inspectie SZW heeft met de Regiopolitie Midden- en West-Brabant en de Koninklijke Marechaussee een inval gedaan bij een preiteler in Breda.

Daar zijn 13 Roemeense werknemers aangetroffen die illegaal aan het werk waren. De teler heeft voor deze werknemers geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd en hij betaalt de werknemers volgens de Inspectie SZW ver onder het minimumloon. De Inspectie SZW verdenkt hem van overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen (WAV) maar ook de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML).
De controleurs waren op pad gegaan omdat er tips waren binnengekomen dat er, overdag, Poolse werknemers op het bedrijf aan het werk waren die onderbetaald werden en dat er ’s avonds en ’s nachts werd doorgewerkt. Ook had bij een eerdere inspectie, enkel maanden eerder, zich iemand onttrokken aan de controle wat verder wantrouwen had opgewekt. Bij het vervolgonderzoek van de Inspectie SZW zal ook de Belastingdienst worden betrokken.

Eén reactie

  • P. Verschuren

    Als je geen droog brood kunt verdienen ga je de grenzen opzoeken, maar dit is er wel erg ver overheen. Stoppen is ook ondernemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.