Vollegrond

Nieuws

App voor lezen van etiketten middelen

Bayer CropScience introduceert haar vijfde app: een leeswijzer voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De app geeft toelichting op de gebruikte aanduidingen op het etiket.

De app bevat onder meer de gewasgroepsnamen op basis van de Definitielijst Toepassingsgebieden Gewasbeschermingsmiddelen (versie 2.0, Ctgb juni 2011). Daarmee is op te zoeken of een bepaald gewas officieel tot een bepaalde gewasgroep behoort of omgekeerd welke gewassen tot een bepaalde gewasgroep behoren. Op deze manier is te controleren of een middel in een specifiek gewas al dan niet is toegelaten.

Ook bevat de app de op het etiket van een gewasbeschermingsmiddel vermelde tekst over het juiste moment van inzetten voor een optimaal rendement.

De app is via smartphone of tablet te raadplegen en te downloaden via www.bayercropscience.nl of via de Etiketleeswijzer app in de Apple Store of via Google Play.

De insecten app, Herbiciden app, Producten app en Sencor rasgevoeligheids app (aardappelen) introduceerde Bayer CropScience al eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.