Vollegrond

Nieuws laatste update:22 nov 2012

Nieuwe driewielige spuit in aardbei

Damcon heeft in samenwerking met de Gebroeders Van Gennip in St. Oedenrode een driewielige spuit ontwikkeld om aardbeien op stellingen te kunnen behandelen tegen insecten en schimmels.

De driewielige spuitmachine van Damcon is luchtondersteund en in de spoorbreedte verstelbaar. Daardoor is de machine voor de Gebroeders Van Gennip te gebruiken in hun aardbeien op stellingen en in hun frambozen. In de aardbeien spuit de machine van onderaf, zodat op stellingen met kapjes die kapjes niet opengezet hoeven te worden. Hoger op de spuitbomen zitten ook nog doppen om bijvoorbeeld meeldauw van bovenaf te kunnen bestrijden. Dan moeten de kapjes uiteraard wel open staan. De machine neemt vier rijen in een spuitgang mee. Door de dichte spuitcabine met airco en overdruk hoeft de chauffeur geen masker op tijdens het rijden.

In Groenten&Fruit editie 6 van week 44 staat een reportage over de Gebroeders Peter, Anton, Theo en Marc van Gennip. Hun teeltareaal omvat 340 hectare met zomerprei, winterprei, aardbei (normaalteelt), glasaardbei en aardbei op stellingen. Daarnaast kweken ze wachtbedplanten, trayplanten, A+ planten en frambozenplanten op.

Of registreer je om te kunnen reageren.