Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Kamp handhaaft standpunt seizoensarbeid

Minister Henk Kamp van Sociale zaken houdt vast aan zijn afwijzende opstelling met betrekking tot de vergunningverstrekking voor Roemeens seizoenspersoneel, bevestigde hij gisteren nogmaals in een uitzending van Pauw en Witteman. De bewindsman had de programmamakers vooraf aangegeven alleen in de uitzending te willen komen, als hij niet in debat zou hoeven gaan met een getroffen teler of met ZLTO.

De minster formuleerde zijn opstelling gisteren in een brief aan de Tweede kamer naar aanleiding van een motie van CDA-er Eddie van Hijum. Van Hijum vroeg daarin namens een meerderheid van de tweede Kamer meer soepelheid te betrachten bij de verstrekking van werkvergunningen.

Kamp geeft in de brief ook aan onvoldoende mensen met een uitkering te kunnen mobiliseren voor seizoenswerk. In zijn argumentatie heeft Kamp altijd aangegeven Nederlandse werklozen te willen inzetten op straffe van uitkeringsverlies.

Klik hier voor het gesprek van Kamp in de uitzending van ‘Pauw en Witteman’. Klik hier om de brief van  Kamp aan de Tweede Kamer te openen. In de komende uitgave van GF-Actueel is een interview opgenomen met aardbeienteler Mark van Aert in Zundert. Hij wordt evenals veel collega’s geconfronteerd met de blokkade voor tewerkstellingsvergunningen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur Joost Stallen

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    van wezel

    Merijntje ziet niks in dwangarbeid zoals minister Henk Kamp dat voor de aardbeienpluk in gedachten heeft. De minister lijkt van geen wijken te weten als het gaat om het toestaan van Roemeense en Bulgaarse seizoensarbeiders voor de tuinbouw en boomkwekerij. Hij wil onze eigen Nederlandse werklozen dwingen dat werk te gaan doen en er dus dwangarbeiders van maken. Nederland en dwangarbeid lijken geen combinatie maar het wordt wel ingevoerd. Die weigert te werken krijgt geen uitkering meer. Maar wat moeten tuinders en boomkwekers met dwangarbeiders? Dat wordt niks dan kun je nu al voorspellen. Dus minister Kamp toon souplesse en sta de Roemenen en Bulgaren dit seizoen nog toe en stel dan een grens voor het komende seizoen.
    http://youtu.be/JFb9Ob3rymM

Of registreer je om te kunnen reageren.