Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Sociale Zaken stopt met aspergecampagne

Den Haag - Het ministerie van Sociale Zaken is per direct gestopt met de omstreden campagne over misstanden in de aspergeteelt.

Met de actie wilde het departement misstanden met personeel in de tuinbouwsector aan de kaak stellen. Volgens LTO leidt de gekozen werkwijze echter tot stigmatisering. Dat vindt ook het CDA, dat hierover Kamervragen stelde.

Ondanks de kritiek plaatste Nieuwe Oogst, het ledenblad van LTO, zaterdag wél een advertentie die deel uitmaakt van de campagne. Volgens voorzitter Albert Jan Maat had dat nooit mogen gebeuren. ”Dat zo’n advertentie in andere bladen komt, is misplaatst”, zegt hij. ”Maar dat onze leden deze in hun eigen blad tegenkomen, is erg. Dit is eens, maar nooit weer.”

Lees ook: "Advertentie 'moderne slavernij onverantwoord"

Bron: agd.media - Auteur: Jeroen Verheul

Eén reactie

  • no-profile-image

    van wezel

    Onze aspergetelers werken niet met slaven
    Merijntje sprak aspergetelers in Bergen op Zoom en omstreken en in heel Nederland die zich boos hebben gemaakt over een pagina grootte advertentie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarin werd gesuggereerd dat aspergetelers moderne slavernij toepassen. Het ministerie doelt daarbij kennelijk op de meestal oost Europese werkers die voor een hongerloon hier asperges komen steken. Er zal heus wel eens een rotte appel in de mand zitten maar de aspergeteler behandelt zijn werkvolk goed en menselijk. Daarom was de advertentie die in twee grote landelijke dagbladen stond volkomen misplaatst. Dat die zelfde advertentie ook nog in het eigen blad van boeren en tuinders “Nieuwe Oogst”stond was wel het toppunt van ellende. De sector was witheet en het protest laaide hoog op. De gewraakte advertentie is teruggetrokken en het ministerie heeft het boetekleed aangetrokken. Maar ze hebben zich wel in de kaart laten kijken want nu weten we hoe er daar in sommige kringen over de agrarische sector gedacht wordt.
    http://www.youtube.com/watch?v=XNjUdFHXnWQ

Of registreer je om te kunnen reageren.