Vollegrond

Nieuws 3 reacties

The Greenery zoekt Noord-Limburgse telers

In Dagblad De Limburger stond afgelopen zaterdag een advertentie van The Greenery. De coöperatie zoekt telers van asperge, aardbei en rabarber om structureel meer kilo’s van die gewassen in het assortiment te hebben.

“Nu moeten we deze producten structureel bijkopen en is er in die zin een onbalans in onze aanvoer. Dan moet je dus actie ondernemen als je wilt proberen om daarin verandering te brengen”, stelt Gerard van Loon van The Greenery.

Hij erkent dat het enigszins vissen in de vijver van ZON Fruit&Vegetables is. “Ja, klopt, maar 99 procent van de telers is nou eenmaal georganiseerd. Dus als je als organisatie iets wilt op gebied van afzet, dan moet je de concurrentie aangaan. Bovendien worden deze gewassen nou eenmaal veel in Noord-Limburg geteeld. Dus, als wij daarin willen uitbreiden dan heeft een advertentie in het Dagblad van Groningen gewoon geen nut. En het blijft natuurlijk zo dat iedere teler gewoon zelf bepaalt waar hij zijn producten wil (blijven) afzetten!”

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Stan Verstegen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  max

  En daar zit hem nu de crux!
  Wat is nu het probleem bij de meeste 'afzetorganisaties', ze zijn eigenlijk liever handelaar met het liefst zoveel mogelijk aandeel in een product. Geachte telers van Nederland waar heeft u meer belang bij? Mijn mening is dat een afzetorganisatie voor de hoogste prijs moet gaan. Als handelaar heb je ook nog andere belangen en dan heeft de hoogste prijs niet altijd de prioriteit.
  Maar wij als telers zijn toch de baas over óns product, onze prioriteit is een goede prijs élke week! We moeten eens wat vaker met de vuist op tafel slaan. Schoenmaker blijf bij je leest.
  'Handelsorganisatie' the Greenery kan het beste gewoon asperges in blijven kopen voor een mooie prijs.

 • no-profile-image

  Vermeer Asperges vof

  Het transport van produkt van de ene naar de andere afzetorganisatie kost ook geld en komt de uitbetaal prijs voor telers zeker niet ten goede, ik vind het logisch dat the Greenery probeert meer asperge telers aan zich te binden, zij hebben daar immers afzet voor. De schijver van de eerste reactie vind de uitbetaalprijs zo belanrijk waarom is hij dan nog geen Greenery teler the Greenery heeft immers al een aantal jaren een hogere uitbetaalprijs

 • no-profile-image

  Gubbels

  De greenery is zeker geen handelshuis maar een goede afzetorganisatie met oog voor de asperge teler.
  En het is goed dat ze telers bij zoeken omdat ze veel meer afzet hebben dan produkt.
  Bovendien als je als teler de beste uitbetaal prijs voor je asperges wil dan moet je vandaag nog maar de greenery gaan .(een goede ondernemer gaat maar een goede afzetorganisatie)

Of registreer je om te kunnen reageren.