Vollegrond

Nieuws 360 bekeken laatste update:28 jul 2010

Nickerson-Zwaan lanceert preiras Capito

Capito is het eerste preiras uit een serie van een nieuwe hybriden van Nickerson-Zwaan. Deze hybriden worden volgens een methode ontwikkeld die zich vertaalt in een hoge uniformiteit. Daarnaast is Capito uitermate makkelijk te pellen en is het blad zeer flexibel.

Capito (NiZ 33-2301) is bedoeld voor de oogstperiode vanaf laatste week juni tot half september. Uit de proeven die Nickerson-Zwaan in 2008 en 2009 uitvoerde blijkt dat Capito gemiddeld 18 procent meer productie geeft dan het standaardras Striker in die periode waarbij Capito aanzienlijk minder afval en klasse II heeft. Ook in vergelijking met Megaton en Roxton scoorde Capito aanzienlijk beter in netto productie en afvalpercentages. Het plantgetal was 160 duizend planten per hectare met 3 rijen op een bed.

Overige eigenschappen
Overige eigenschappen: Zeer uniform. Vaste, gesloten, 20 tot 24 centimeter lange schacht. Hoge schottolerantie, sterk tegen rode schachtstrepen. Door flexibel blad zeer sterk tegen bladbreuk. Makkelijk te pellen wat arbeidsbesparing inhoudt. Intermediaire resistentie tegen Alternaria, Cladosporium, Phytophthora, Puccinia en Pseudomonas. Breed oogsttraject en zeer goede veld- en ketenhoudbaarheid. Optimaal aantal groeidagen 90 tot 100.

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.