Vollegrond

Nieuws laatste update:28 jul 2010

Mogelijk verplicht ABS op snelle tractoren

De Europese Commissie wil dat tractoren die sneller kunnen rijden dan 40 kilometer per uur verplicht worden uitgerust met remmen met een antiblokkeersysteem (ABS).

Ook de aanhangwagens waarmee de trekkers rijden moeten, als het aan de Europese Commissie ligt, worden voorzien van ABS.

De Europese Commissie wil de Europese wetgeving betreffende landbouw- en bosbouwvoertuigen vereenvoudigen. Dat betekent dat 50 richtlijnen en de daaraan gerelateerde uitvoeringswetgeving van de 27 lidstaten worden vervangen door slechts 5 verordeningen. Het voorstel wordt ter goedkeuring naar het Europees Parlement en de Raad van ministers van de Europese Unie gezonden.

Een van de voorgestelde verordeningen zal de nieuwe voorschriften bevatten met betrekking tot antiblokkeersystemen, in combinatie met enkele aanvullende aanpassingen voor de remvoorschriften, zoals kortere remwegen en de invoering van hydrostatische systemen. Nieuwe technologieën, zoals ABS, zijn beschikbaar en kunnen in de nabije toekomst worden toegepast, waardoor de voertuigveiligheid aanzienlijk zal worden verbeterd.

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.