Vollegrond

Nieuws

Verwerkte groenten ook heel gezond

Uit onderzoek van het Britse Instituut voor Voedselonderzoek blijkt dat verwerkte groenten soms meer voedingsstoffen bevatten dan verse groenten.

Uit het Britse onderzoek naar verschillen in voedingsstoffen tussen diepvriesgroenten en verse groenten blijkt onder andere dat sperziebonen 16 dagen na de oogst 55% van de oorspronkelijke vitamines bevatten. Bij broccoli en bloemkool is dat 75%.

Tot 2 weken oud
Gemiddeld zijn verse groenten in de winkel 9 dagen ‘oud’. De meeste mensen denken echter dat ze slechts 4 dagen oud zijn. Als de groenten na aankoop nog even in de groentelade liggen, kan de tijd tussen oogst en consumptie oplopen tot wel 2 weken. In die tijd gaan voedingsstoffen, zoals vitamines, verloren.

Te lang bewaren
Verwerkte groenten hoeven meestal alleen maar even te worden opgewarmd. Groenten in diepvries, glas of blik zijn vaak niet meer dan vijf uur onderweg. Ze maken het gemakkelijk om de aanbeveling van 2x2 (2 ons groenten en 2 keer fruit) per dag te halen. Verse groenten blijken thuis nogal eens te lang bewaard te worden.

Voor informatie over verwerkte groenten, tips en recepten: www.verwerktegroenten.nl.

Bron: GroentenFruit Bureau - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.