Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Kinderen leren zelf witlof telen en eten

Via een teeltkit en bijbehorend lespakket kunnen Belgische kinderen zelf witlof telen, en deze groente leren kennen.

In samenwerking met de West-Vlaamse Proeftuin voor Industriële Gewassen en Wavi vzw ontwikkelde het Provinciaal Onderzoekscentrum voor Land- en Tuinbouw (POVLT) een teeltkit voor witlof. Hiermee kunnen kinderen uit het basisonderwijs op een eenvoudige manier in de eigen klas zelf witlof kweken en vertrouwd raken met dit product.

Hydrocultuur

De gratis aan te vragen teeltkit ‘Delven naar het witte goud’ bestaat uit een teeltemmer, gevuld met witlofwortels. Enkele voedingsstoffen voor de teelt op water en een handleiding worden meegeleverd. Een bijbehorend lespakket laat aan de hand van beelden uit de praktijk zien hoe de teelt van witlof verloopt.Eerder werden al met gsucces champignonteeltkits beschikbaar gesteld aan West-Vlaamse scholen.


Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Eén reactie

  • no-profile-image

    Theo Brakeboer

    De zelfteeltkit die NiBo (Firma Both in Gouda en Maasdijk) zo'n 15 jaar geleden ontwikkelde, was een stuk handiger. Dat was een geplastificeerde doos met daarin de witlofwortels en potrond. Je hoefde er alleen water bij te doen tot aan het aangegeven niveau, deksel erop en klaar. De uitgroeiende kroppen drukten de deksel omhoog en wanneer die een bepaalde hoogte had bereikt, was de witlof oogstklaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.