Vollegrond

Nieuws 364 bekeken

Handleiding helpt bij keuze stikstofmeststof

Met de handleiding 'Ik strooi bewust' helpt DSM Agro telers een verstandige keuze te maken uit het aanbod van stikstofmeststoffen.

Binnen het mestbeleid zijn telers gedwongen steeds bewuster en nauwkeuriger te bemesten. De handleiding 'Ik strooi bewust' biedt inzicht in en kennis van de verschillen tussen de werking van stikstofmeststoffen. Immers, kunstmestsoorten zijn wezenlijk verschillend in rendement, strooi-eigenschappen en duurzaamheid.

Rendement met duurzaamheid
Een bewuste keuze uit het aanbod aan stikstofmeststoffen maakt het mogelijk het hoogste rendement te combineren met een hogere duurzaamheid van de bemesting. In de handleiding staan de verschillen tussen stikstofmeststoffen uitgebreid toegelicht en ze worden verantwoord met onderzoeksresultaten.

Eigenschappen meststoffen
De volgende onderwerpen komen in de handleiding aan bod. De verschillen in werking tussen stikstofvormen in kunstmest. De kans op stikstofverliezen bij verschillende soorten meststoffen. De productie en kwaliteitsverschillen bij toepassing in de akkerbouw. De strooi-eigenschappen van korrelmeststoffen en de grote verschillen in duurzaamheid van stikstofmeststoffen.

Website nutrinorm.nl
Naast de informatie in de handleiding geeft de website www.nutrinorm.nl in de Kennisbank Bemesting antwoord op een groot aantal bemestingsvragen.

Bron: ANP - Auteur: Stan Verstegen 

Of registreer je om te kunnen reageren.