Vollegrond

Nieuws

Gratis borium of mangaan bij BemestingsWijzer

Telers die voor BemestingsWijzer van BLGG AgroXpertus kiezen, krijgen de analyse van mangaan of borium gratis, afhankelijk van de grondsoort. De actie geldt voor alle monsters die tot eind april worden genomen.

Ongeveer 70% van de bietenpercelen op zandgrond en 30% van de percelen op dalgrond heeft een te lage boriumtoestand. Boriumgebrek resulteert in hartrot bij bieten, koolraap, knolselderij en bloemkool. Uit cijfers van het IRS blijkt dat de schade door boriumgebrek kan oplopen tot 500 euro per hectare door kwaliteit- en productieverliezen.
Gewassen die gevoelig zijn voor mangaantekort zijn granen, koolzaad, suikerbieten, aardappelen, erwten, bonen, kool, vlas, wortelen, sla en uien. Achterblijvende productie is het gevolg.

Chemische en biologische analyse
BemestingsWijzer van BLGG AgroXpertus maakt de bodem voor ondernemers inzichtelijk, door zowel de chemische als de biologische en fysische kenmerken te analyseren. BemestingsWijzer bevat onder andere een organische stof-balans en textuurdriehoek bij kleigrond. Tot eind april ontvangen telers op zandgrond en duingrond gratis een boriumanalyse; op kleigrond en andere grondsoorten is de mangaan-analyse gratis.

Bron: BLGG AgroXpertus - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.