Vollegrond

Nieuws

Dacom wint Partners voor Water Award 2010

Tijdens het Partners voor Water evenement ‘WATERPROOF’ gehouden op 8 april heeft Dacom de eerste Partners for Water Award 2010 gewonnen.

De prijs werd uitgereikt door Annemieke Nijhof, directeur-generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, aan het beste, meest effectieve en meest veelbetekenende project dat is uitgevoerd met steun van het programma Partners voor Water.

Besparing op watergebruik
Dacom en projectpartners The Soil Company en WaterWatch hebben de award gewonnen met het project ‘On Farm Irrigation Management Improvement Egypt’. Eén van de indrukwekkende projectresultaten is dat er 48% bespaard is op watergebruik in de aardbeienteelt in Egypte op basis van de irrigatieadviezen van het projectteam.
De drie finalisten waren, naast het project van Dacom, de TU Delft met het 'Ruimte en water project' en Grontmij met het project 'Rioleringsbeheer Poznan in Polen'.

Juryrapport
Volgens de jury biedt het irrigatieproject in Egypte door de slimme combinatie van drie innovatieve technologieën een antwoord op een urgent wereldwijd watervraagstuk: hoe vergroten we landbouwproductie met minder water? De jury was onder de indruk van de manier waarop de consortiumpartners samenwerken, de spin off die is gerealiseerd en de toekomstpotenties van het product.

Bron: Dacom - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.