Vollegrond

Nieuws

Aspergeteler wint prijs met eigen ontwerp

Aspergeteler Piet van Cranenbroek heeft de tweede prijs gewonnen tijdens de bijeenkomst 'Schoon Water smaak naar meer' met een zelf ontwikkeld systeem voor mechanische onkruidbestrijding in combinatie met bijmesten.

Akkerbouwer Peter van Beers die een kostenbesparende methode ontwikkelde om het natuurlijke middel Contans tegen Sclerotinia in één werkgang aan te brengen en in te werken in de bodem won de eerste prijs. Zijn innovatie scoort het beste op praktische toepasbaarheid, voordeel voor het grondwater en kosteneffectiviteit. De derde prijs was voor Donkers BV met een hete luchttechniek voor onkruidbestrijding op verhardingen.

Tijdens de bijeenkomst “Schoon Water smaakt naar meer” is het succes van het project Schoon Water voor Brabant onderstreept door bestuurders van provincie en landbouw.
De komende vier jaar zal het project sterk uitbreiden om via begeleiding en innovaties de milieubelasting van het grondwater verder terug te dringen.

De uitvoering van ‘Schoon Water voor Brabant’ in de periode 2010 – 2013 is in handen van CLM, DLV Plant, Eco Consult, ClimateChanCe, ZLTO, PRI en PPO.
Meer informatie op www.schoon-water.nl.

Bron: CLM - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.