Vollegrond

Nieuws

Witloftelers Krops ‘lieverdje’ van publiek

Biologische witloftelers Johann en Judith Krops kregen gisteren in Zeist tijdens de wedstrijd ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2010’ de meeste stemmen en wonnen daarmee de publieksprijs.

De juryprijs ging naar orchideeënkwekerij Optiflor uit Monster en die laatste werd dus de uiteindelijke winnaar van de ondernemersprijs. Krops vindt Optiflor een terechte winnaar. “Ze zijn echt wel een stapje professioneler. Zo ver zijn wij nog niet. Wij willen die stap ook nog gaan maken de komende jaren.” De teler teelt samen met zijn vrouw Judith jaarrond biologische witlof in Nagele. De afnemers zijn Albert Heijn en Naturelle van The Greenery. Krops is de enige leverancier van de bio-witlof bij Albert Heijn.
 
Fanatiek geflyerd
De publieksprijs was een close finish. De twee kregen vijftig stemmen meer dan nummer twee, Optiflor. Krops: “We zijn erg fanatiek aan de gang gegaan om zo veel mogelijk stemmen te krijgen. We hebben mailtjes rondgestuurd en we hebben zelf bijvoorbeeld geflyerd bij de Albert Heijn, de sportschool en de school van de kinderen.”
 
In de wedstrijd streden vier agrarische bedrijven om de eerste prijs en de publieksprijs. De genomineerden waren; de orchideeënkwekerij Optiflor in Monster, biologisch witlofbedrijf Krops in Nagele, het bedrijf van Peter van de Rijdt en Wim Steman dat doet in decoratiegroen in Loosdrecht, het fruitteeltbedrijf van Vernooy in Cothen en de biologische pompoenenboer Jeroen Robbers in Erichem.
 
Jury
De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt georganiseerd door het Agrarisch Dagblad in samenwerking met ABN Amro, Gibo Groep en Vion en werd voor de vijftiende keer gehouden. De jury staat onder leiding van Aalt Dijkhuizen, voorzitter raad van bestuur van Wageningen UR. In de jury zitten bijvoorbeeld ook Marc Janssen van het CBL en Abert Jan Maat van LTO Nederland.
 
Bron:gfactuuel.nl – Auteur: Ellis Langen

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.