Vollegrond

Nieuws laatste update:19 mrt 2010

Angenent voorop in duurzame estafettetocht

Op maandag 22 maart start de campagne ‘Duurzaam telen, begint bij jou’ op het bedrijf De Meerhof in Flevoland. Henk Angenent lanceert deze campagne door het in een duurzame estafettetocht op te nemen tegen drie andere teams.

Angenent zal als captain van de groep telers de handschoen opnemen tegen een team van journalisten, ambtenaren en partners van telers.

Duurzame gewasbescherming
In de campagne worden telers gemotiveerd werk te maken van duurzame gewasbescherming op het eigen bedrijf. De campagne brengt deze praktische en effectieve methoden extra onder de aandacht bij de Nederlandse telers. Ze zullen uitgedaagd worden om er zelf mee aan de slag te gaan, maar eerst gaan ze op hun ‘eigen terrein’ (een akkerbouwbedrijf) de strijd aan met de laatste elfstedentochtwinnaar.

Meer bekendheid
Telers werken dagelijks aan goede producten, van trostomaten, tulpen, coniferen, spruitjes, suikerbieten en peren tot rozen. Echter, niet altijd alle factoren voor een optimale teelt zitten in eigen hand. Het weer of insecten willen nogal eens spelbreker zijn. Iedere teler zoekt naar de optimale balans tussen het natuurlijke proces en de noodzakelijke middelen om de teelt te verbeteren. Een breed scala aan methoden staat daarbij ter beschikking, maar die zijn lang niet altijd algemeen bekend. Daarom wordt de campagne ‘Duurzaam telen begint bij jou’ gelanceerd om meer bekendheid te geven aan die gewasbeschermingmethoden.

Spannende estafettetocht
Maandag 22 maart a.s. van 13.00 uur tot 15.00 uur vindt de officiële kick-off van de communicatiecampagne plaats op akkerbouwbedrijf De Meerhof in Flevoland (Rendierweg 38, 8251 PD Dronten). De lancering staat volledig in het teken van de spannende estafettetocht waarbij 4 teams al skeelerend, fietsend en rennend het tegen elkaar op zullen nemen.

Meer informatie over de exacte locatie en het programma is te vinden op www.watbegintbijjou.nl.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.