Vollegrond

Nieuws

Raad van State legt José Janssen boetes op

De Somerense aspergeteelster José Janssen moet aan de minister van Sociale Zaken twee boetes van in totaal € 283.800 betalen. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beslist.

De rechter heeft twee boetes bevestigd die de minister heeft opgelegd. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep meer mogelijk.

Continuïteit in gevaar
Janssen voerde bij de rechter aan dat de boetes de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen. De ondernemer heeft voor de rechter haar financiële positie echter niet inzichtelijk gemaakt. Volgens Janssen kan ze dat niet, omdat de stukken door politie en justitie in beslag zijn genomen.

Geen tewerkstellingsvergunningen
De boetes waren opgelegd na controles op het aspergebedrijf in 2005 en 2006. Bij die controles werd destijds een groot aantal Polen aangetroffen die volgens de minister zonder tewerkstellingsvergunningen op haar aspergeveld aan het werk waren. Op grond van de Wet arbeid vreemdelingen is het verboden om vreemdelingen aan het werk te hebben zonder dat voor hen tewerkstellingsvergunningen zijn afgegeven.

Janssen is in januari aangehouden op verdenking van mensenhandel. De uitspraken van de Raad van State van vandaag hebben daar géén betrekking op.

Bron: Agrarisch Dagblad 


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.