Vollegrond

Nieuws

Nieuwe methode van onderbladbespuiting

Om, bij het spuiten van groenten en uien, een goede bladbedekking te krijgen ontwikkelde Syngenta Agro de Dropleg sleepstang. Deze bestaat uit een kunststof stang waaraan verschillende doppen zijn gemonteerd, die naar beide zijden spuiten.

De sleepstangen hangen aan een aluminium draagframe, wat aan de rijenafstand is aan te passen. Ook kunnen de elementen dwars over de rij lopen.

Betere bescherming
Het Dropleg systeem is ontwikkeld door het Zwitserse onderzoeksinstituut Agroscope, in samenwerking met middelenfabrikant Franz Kuhn. Syngenta Agro bouwt de Dropleg in serieproductie. Het middel, wat nu beter de onderkant van het blad bereikt, moet een betere bescherming bieden tegen ziekteverwerkers en insecten.

Amazone als eerste
Amazone, onder andere fabrikant van veldspuiten, is de eerste die het Dropleg systeem levert. Voor hun Q-Plus en Super-S spuitbomen zijn aluminium frames leverbaar met een breedte van 12 tot 28 meter. Naast het frame verandert de boom niet. Alle bestaande dophouders blijven in gebruik. Het uitvoeren van een 24 meter brede boom met 30 Dropleg sleepstangen, op 80 cm rijenafstand, kost ongeveer 3.500 euro.

Bron: Landbouwmechanisatie.nl

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.