Vollegrond

Nieuws

Lage prijzen ijsbergsla in aanloop feestdagen

Voor de Nederlandse vollegrondstelers van ijsbergsla was 2010 een alleszins redelijk jaar. Dat was ook wel nodig, want sinds 2006 waren de seizoenen teleurstellend.

De import van ijsbergsla uit Spanje kwam dit jaar weer een paar weken vroeger. De Spanjaarden startten met redelijke prijzen, maar zagen de markt snel inzakken. Luis Ochoa van The Greenery: “Transport en overaanbod spelen de prijsvorming parten.”

Redelijke prijzen
De ijsbergsla lijkt dit jaar mee te liften op het relatief goede jaar in de vollegrondsteelt. Drie jaar lang lukte het niet om in de vollegrondsteelt een goed ijsbergslaseizoen te voltooien. “Over het afgelopen jaar kan de sector tevreden zijn”, constateert Jeu Craenmehr, teeltadviseur bij Rijk Zwaan. “De vroegste teelten gingen  tegen redelijke prijzen weg, daarna werd het minder, maar na juli trok het weer aan. Eerst door de droogte die in heel Europa voor tekorten zorgde. Later door wateroverlast en lage temperaturen die een tragere groei opleverden. Dat drukte de aanvoer en dat deed de prijzen stijgen.”

Lees het volledige artikel in Groenten & Fruit actueel van dinsdag 21 december.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Erik Honkoop

Of registreer je om te kunnen reageren.