Vollegrond

Nieuws

Agrovak beurs tegenvallend voor groententelers

De vorige week in Den Bosch gehouden Agrarische vakbeurs Agrovak heeft bijna 24.000 bezoekers getrokken. Groententelers kwamen slechts mondjesmaat aan hun trekken. Organisator Expomanagement spreekt desondanks van een succes, wijzend op het regionale karakter van het evenement.

Het zat op voorhand al wel in dat de deze vierde editie van de Agrovak minder  bezoekers zou trekken dan de voorgaande keren. De vorige uitgave, in 2008, trok nog zo’n 40.000 belangstellenden. Files en andere verkeersproblemen naar de parkeerplaatsen rondom de beurslokatie –de Brabanthallen- bleven deze keer dan ook uit.
Vermoedelijke hoofdoorzaak voor de minder grote belangstelling is de vakbeurs Agrotechniek Holland, die afgelopen zomer voor het eerste werd georganiseerd in Biddinghuizen. Onder de standhouders op die buitenbeurs was een groot aantal importeurs van trekkers en overige mechanisatie. Hun plaats werd voor een deel ingenomen door regionale (combinaties) van dealers. Zij vertegenwoordigden een beperkt aantal trekkermerken, van een volledig overzicht was dus geen sprake. Dat gold ook het aanbod aan overige mechanisatie, inclusief machines en werktuigen voor plantaardige productie. Toeleveranciers van lantmachines en apparatuur voor de oogst en verwerking van vollegrondsgroenten ontbraken volledig onder de circa 180 bedrijven die in Den Bosch hun spullen toonden.Bron: Groenten & Fruit -auteur: Joost Stallen

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.