Vollegrond

Nieuws

Vorst hoeft niet langer over spruiten

De meeste spruitenrassen zijn tegenwoordig zoeter/milder van smaak en een beetje vorst is daarom niet meer noodzakelijk voor de smaak. Toch heeft vorst wel invloed op die smaak.

Nu Koning Winter ons de eerste vorst al heeft bezorgd, blijkt er opnieuw veel onduidelijkheid over de invloed van vorst op de smaak van spruiten. Het is een feit dat door een beetje vorst spruiten een mildere smaak krijgen, omdat zetmeel in het spruitje wordt omgezet in suiker.
Spruiten kunnen overigens ook worden ingevroren voor een vergelijkbaar effect. Ze dienen dan wel voor het invriezen eerst drie minuten in kokend water te worden geblancheerd.

Milde en klassieke rassen
Toch hoeft er voor de smaak van spruiten niet persé de vorst aan te pas te komen. Tegenwoordig zijn er mild en klassiek smakende spruitkoolrassen, waarbij de milde rassen van zichzelf al iets zoeter/milder smaken. Steeds vaker staat op de verpakking ook vermeld of het om mild smakende spruiten gaat.

Beide gewild
Tijdens de vorige week gehouden Margriet Winterfair werd bezoekers gevraagd om het verschil te proeven tussen mild en klassiek smakende spruiten. Daaruit bleek dat beide soorten gewild zijn.

Bron: Aceera - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.