Vollegrond

Nieuws

Trips laat zich wel vangen

Vier keer spuiten op basis van de Tripsvoorspeller van Dacom op moment dat de tripsdruk hoog is, leverde in 2010 een vergelijkbaar resultaat met het praktijkobject waarin op advies van een voorlichter negen keer werd gespoten.

Bij spuiten nadat de grafiek van de Tripsvoorspeller van Dacom de lijn ‘hoog’ is gepasseerd, werd op 24 en 31 augustus en op 10 en 18 september gespoten. In het praktijkobject was dat op 28 juni; 8, 20 en 28 juli; 4, 11, 18 en 24 augustus en op 10 september. De mate van tripsaantasting was vergelijkbaar en beide objecten leverden een goede tripsbestrijding op. Hierbij dient te worden opgemerkt dat de tripsdruk in 2010 later in het seizoen laag was, vooral als gevolg van natte en koude weersomstandigheden.

Bij spuiten volgens de Tripsvoorspeller aan het begin van elke larvenpiek werd ook vier keer gespoten, maar vroeger in het seizoen, te weten op 28 juni, 9 juli en 4 en 24 augustus. Dat leverde meer tripsaantasting op. Bij op basis van tellingen op vangplaten met een spuitdrempel van 50 tripsen werd eveneens vier keer (relatief vroeg in het seizoen) gespoten met tegenvallende resultaten. Bij een spuitdrempel van 20 tripsen werd 11 keer gespoten zonder meerwaarde.

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.