Vollegrond

Nieuws

Frankrijk verwacht 12% hogere witlofoogst

Frankrijk komt dit seizoen uit op een witlofproductie van 203.000 ton. Dat is 12 procent meer dan vorig jaar, maar wel 8 procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde.

De productie kan fors aantrekken doordat er, anders dan in het voorafgaande slecht verlopen seizoen, minder tekort is aan witlofpennen.
Dat stelt de Franse agrarische infodienst Agreste in een productoverzicht.

De productie aan witlofpennen in Frankrijk wordt dit seizoen geschat op 354.000 ton. Dat is weliswaar 16 procent meer dan vorig seizoen, maar de oogst is daarmee wel weer terug naar een meer normaal peil, aldus Agreste. Het areaal pennen is met 10.766 hectare ook 8 procent groter dan een jaar geleden.

Het nieuwe witlofseizoen is redelijk kalm begonnen. Dankzij een goede vraag liggen de prijzen op een wat hoger niveau dan in voorgaande jaren.

Agreste tekent daarbij aan dat Frankrijk vorig jaar 17.747 ton witlof heeft uitgevoerd, waarvan ongeveer de helft naar Italië en verder ook een grote hoeveelheid naar Duitsland. Daarnaast haalden de Fransen 4.635 ton witlof uit het buitenland. Daarvan was 3.366 ton uit de Benelux afkomstig.

Bron: AgD.nl

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.