Vollegrond

Nieuws

Nieuw teeltsysteem aardbei op Interaspa

Constructiebedrijf Metasa uit Gladbeck heeft een volstrekt nieuw teeltsysteem voor aardbei ontwikkeld. Het gaat om kunststof teeltunits voor op ruggen en stellingen.

Er zijn units van 2 of 3 meter voor een stellingenteelt en units van 3 of 6 meter om op ruggen te gebruiken. Bij het ruggen maken moet een aandrukrol dan wel zorgen voor een geultje van 5 centimeter in het midden van de rug om de units voor kantelen te behoeden. De onderkant is namelijk half rond. Met substraat en planten erin, zakt de unit verder in de rug.

Op de units zitten ogen waardoor draad kan worden gespannen. Die draad zorgt ervoor dat de bladeren niet gaan hangen. De trossen krijgen steun van de speciaal gevormde zijkanten om kniktrossen te voorkomen. In de units zit een drainageslang. Een unit van 3 meter voor ruggen kost 12,50 euro, 3 meter voor stellingen 14,00 euro.

Metasa toonde haar vinding op de asperge- en aardbeibeurs Interaspa die op 13 en 14 januari in Hannover gehouden werd. Meer beursnieuws volgt binnenkort in het weekblad gfactueel.

Bron: gfactueel.nl - auteur: Stan Verstegen

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.